Rotte appels politie moeten weg

De drie politiefunctionarissen van het politiebureau Santo Dorp zijn nog steeds buiten functie gesteld. Dit bevestigt inspecteur John Jones. Hij geeft specifiek aan dat deze mannen voorlopig geen politiemannen zijn. Twee van deze wetsdienaren waren in verzekering gesteld. Zij zijn inmiddels door de rechter-commissaris voorlopig in vrijheid gesteld in afwachting op hun verdere vervolging. Voor dit jaar zijn al vijf politiemannen in verzekering gesteld. De eerste is geweest de politieambtenaar G. Hij werd ter zake verduistering aangehouden. Ook hij is voorlopig op vrije voeten. De andere twee agenten, R. en S., zijn van het bureau Santodorp. Aan hen wordt het verwijt gemaakt dat zij onnodig veel geweld hebben toegepast bij een verzet van enkele arrestanten.
Afgelopen dinsdag zijn nog twee politieagenten van politiepost Leiding in verzekering gesteld. Aan hen wordt het verwijt gemaakt dat zij giften hebben aangenomen. Alsof dit aantal niet genoeg was, wordt vernomen dat nog twee andere wetsdienaren door de korpsleiding zijn ontslagen. Een van hen is ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen in Frans-Guyana aangehouden. De tweede functionaris is bijkans acht maanden zonder enige berichtgeving weggebleven. De leiding achtte het nodig om deze twee ambtenaren met ontslag te sturen.
Jones zegt dat de mannen met andere bedoelingen in het korps komen. ‘Deze enkelingen bezorgen het korps een verschrikkelijk negatieve imago.’ Dit zegt de inspecteur mede op grond van reacties die mensen buiten het korps geven op al wat zich momenteel binnen het korps voordoet. De korpsleiding wil al deze slechte elementen weg hebben. Immers, een rotte appel in de mand, maakt al het gave fruit tot schand.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!