Inspecteurs gedemotiveerd door mutatiebeleid KPS

Diverse politie-inspecteurs zijn gedemotiveerd met het mutatiebeleid dat gevoerd wordt door het Korps Politie Suriname (KPS). Ze vinden dat een bepaalde groep bewust naar het verre binnenland wordt gemuteerd voor het verrichten van werkzaamheden. ‘Er is een selecte groep die als het ware beschermd wordt door dit beleid en al maar door in de stad blijft werken’, zegt een teleurgestelde inspecteur aan de krant. ‘Doordat we constant naar het binnenland gestuurd worden, raakt de groep gedemotiveerd.’ Om te voorkomen dat ze jaren in het binnenland blijven werken, vragen de meeste agenten vervroegd pensioen aan. ‘Anderen die niet in aanmerking hiervoor komen, nemen vaker ziekteverlof op. Er zijn zelfs inspecteurs die liever overplaatsing vragen naar andere afdelingen of ministeries’, vertelt de ingewijde.
De inspecteur vraagt de leiding van het KPS om een uniform mutatiebeleid te voeren dat gelijk geldt voor een ieder. ‘Het kan niet zo zijn dat alleen een bepaalde groep naar het binnenland moet gaan.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: