Derde agent in afpersingszaak buiten functie gesteld

In de afpersingszaak, waarbij dinsdag twee politiemannen van post Leiding 9A zijn aangehouden, is gisteren ook een andere politieagent buiten functie gesteld. Het gaat hierbij om een agent in een hogere rang. Volgens informatie die Dagblad Suriname bereikt heeft, wist deze hooggeplaatste agent op deze post wel van de aanname van giften door de agenten A. en N., maar hij trof geen maatregelen tegen hen. In deze zaak zal een ieder die bemoeienis of weet had en zaken op hun beloop hebben gelaten, op het matje geroepen worden.
De raadslieden Irvin Kanhai en Benito Pick, die respectievelijk de agenten A. en N. juridisch bijstaan, hebben een verzoekschrift ingediend op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering. Zij hebben gevraagd om de voorlopige hechtenis van de twee verdachten op te schorten c.q. op te heffen.
De twee wetsdienaren zijn op dinsdag 28 januari in verzekering gesteld. Uit informatie blijkt dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan het aannemen van giften bij een verkeerscontrole. Deze zaak werd eerst grondig onderzocht door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS). Tegen deze twee wetsdienaren was de aanklacht van dien aard dat zij onmiddellijk gevangen zijn genomen.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!