Veel Nickerianen solliciteren voor functie hulpagent van politie

De wervingsprocedure van het Korps Politie Suriname (KPS) in Nickerie geniet veel belangstelling. De politie is momenteel in Nickerie voor het aanwerven van manschappen om in de functie van hulpagent van politie te dienen. Tijdens een gisteren belegde persconferentie gaf politie-inspecteur Humphrey Naarden van de Voorlichtingsdienst aan dat de werving een landelijk karakter heeft. Er is besloten om in Nickerie te beginnen. In totaal hebben 220 personen gereageerd. Met 167 gegadigden zijn er intake gesprekken gevoerd en mogen zij zich aanmelden voor een sollicitatiegesprek. 53 personen zijn niet doorgestroomd vanwege hun lengte of hun scholingsniveau, dat hoger lag dan vereist. Een van de heren was ouder dan 35 jaar. Een vereiste is dat men niet jonger dan 18 jaar en niet ouder dan 35 jaar moet zijn. De vereiste lengte van een manspersoon is tenminste 1.67 m, terwijl dat bij vrouwen van 1.65 is teruggebracht naar 1.60 meter.
De voorselectie is op 27 januari begonnen. Gisteren zijn de eerste sollicitatiegesprekken gevoerd. De gesprekken duren tot 31 januari. Vervolgens zal er op 4 en 5 februari een sporttest afgenomen worden. Daarna volgt er een antecedentenonderzoek van 4 tot en 11 februari en op 14 februari is de psychologische test, die door externe deskundigen afgenomen zal worden.
Nadat de medische test is afgenomen, zullen de geselecteerden ready zijn om opgeleid te worden tot hulpagent van politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: