‘Teleurstelling in Moesafirhoesein leidde tot voordracht Chotkan’

Dagblad Suriname heeft van politieke bronnen vernomen dat de voordracht van Dinesh Chotkan tot hoofdcoördinator Openbare Werken in het district Saramacca is gedaan door gewezen NDP-parlementariër Robby Malhoe. Politieke bonzen wisten heel goed dat Chotkan eerder de VHP ondersteunde. Toch kozen zij ervoor om hem de functie te geven. NDP Saramacca zou veel ondersteuning hebben gegeven aan het NDP-assembleelid Frits Moesafirhoesein, echter zou hij benedenmaats presteren in het parlement. De groep die indertijd ondersteuning heeft gegeven aan Moesafirhoesein, is behoorlijk teleurgesteld in hem. ‘Waarom moeten we een NDP’er de post geven, wanneer hij straks helemaal niet presteert en alleen op de stoel gaat zitten wat bij Moesafirhoesein het geval is?’ Op grond hiervan werd gekozen een persoon die deel uitmaakte van een andere politieke partij, met de garantie dat die persoon daadwerkelijk gaat presteren.
De politieke bronnen melden verder dat na de benoeming van Chotkan, de groep Moesafirhoesein behoorlijk ontstemd is. De NDP’er zou de functie willen laten invullen door een zwager, Radjesh Sewgobiend, die ook in Saramacca woonachtig is. Dagblad Suriname kon geen reactie krijgen van Sewgobiend.
Reeds geruime tijd is het district verdeeld in twee NDP-kampen, geleid door Moesafirhoesein en Malhoe. Na de benoeming van Chotkan wordt hij vaker uitgescholden door zogenaamde NDP-sympathisanten die langs zijn woning gaan. Chotkan vraagt zich af wat hij verkeerd heeft gedaan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: