‘Slechte organisatie bij afdeling Rijbewijzen’

‘De afdeling Rijbewijzen rammelt van alle kanten. Organisatorisch is er heel veel mis. Het lijkt er veel op dat niemand van Justitie en Politie de kat de bel durft aanbinden’, zegt een verontrust DNA-lid. ‘Dit, ondanks de afdeling grenst aan een van de grote hoofdbureaus van politie. Het kan dus niet ontkend worden door de leiding van de dienst dat er daar dagelijks een chaotische situatie heerst. Het is zelfs door de man van de straat te merken. Oude mensen die er zijn voor verlenging van hun rijbewijs, moeten de hele dag in de gang doorbrengen.’
‘De administratieambtenaren zitten hoog en droog, achter een ondoorzichtige glazen ruit, met een kleine opening waardoor met veel moeite gecommuniceerd wordt. Niemand die zich druk maakt om de klanten die voor hun verlenging of voor hun nieuw rijbewijs geld moeten neertellen.’ In de DNA-vergadering van gisteren zijn deze taferelen door parlementariërs aangekaart. ‘Indien de dienstverlening erom vraagt, moet meer personeel in dienst worden genomen of moeten er ambtenaren overgeplaatst worden.’ Een gedegen reactie van de minister moet nog volgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: