Moestadja belooft SHI alle steun in onderzoek massagraaf

Minister Moestadja heeft vandaag het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie ontvangen (foto: Biza)
Minister Moestadja heeft vandaag het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie ontvangen (foto: Biza)
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) ontvangen. Er is daarbij van gedachten gewisseld over een aantal zaken waaronder het onderzoek naar het massagraf van 1902 te Mariënburg. Van het kabinet van de president heeft deze organisatie reeds toestemming omzulks te doen. Intussen is het bekend dat de secretaris van de SHI, Ben Mitrasingh, die van huis uit archeoloog is, het onderzoek zal verrichten. Gisteren was de SHI bij de minister waarbij het bestuur aan de bewindsman werd voorgesteld. Daarbij is formeel aangegeven, dat Mitrasingh zijn functie van secretaris teruggeeft aan het bestuur zodat hij zich volledig kan richten op het archeologisch onderzoek. Ramesh Malahe zal op verzoek van het bestuur het secretariële werk op zich nemen.
Minister Moestadja heeft wederom benadrukt, dat het ministerie van Binnenlandse Zaken waar nodig een bijdrage zal leveren in het kader van het onderzoek naar het massagraf. Indien er knelpunten zijn mag men altijd aankloppen bij de minister voor de nodige hulp.
Voorzitter Shabier Ishaak van de SHI zei blij te zijn, dat zijn organisatie is ontvangen door de bewindsman. De SHI zal verder met alle belangrijke actoren van gedachten wisselen met betrekking tot de activiteiten die binnenkort te Mariënburg zullen worden uitgevoerd. Hiermee hoopt de organisatie zoveel als mogelijk een breed draagvlak te creëeren.
Het bestuur van de SHI bestaat uit Shabier Ishaak (voorzitter), Hassanmohamed Rahmat (penningmeester) en de commissarissen Roedrenath Jawalapersad en Marita Harpal. Ramesh Malahe zal het secretariële werk uitvoeren. Moestadja werd tijdens het onderhoud bijgestaan door de Onderdirecteur Algemeen Beheer van Binnenlandse Zaken, Gustaaf Samijadi.

error: Kopiëren mag niet!