Blokland installeert nieuwe Malariaraad

Blokland installeert nieuwe Malariaraad (Medium)De minister van Volksgezondheid Michel Blokland heeft gisteren de nieuwe Nationale Raad voor de bestrijding van malaria en andere neglected diseases (verwaarloosde ziektes zoals Tuberculose, Lepra, bilharzia, ziekte van chagas, congenitale syphilis) geinstalleerd. De nieuwe voorzitter van de Malariaraad Drs. M. Eersel heeft de regering bedankt voor het vertrouwen die het heeft gesteld in de niewe raad. De raad is 15 jaar geleden opgericht door de overheid.
De nieuwe raad is belast met de volgende taken; het adviseren van het ministerie van Volksgezondheid inzake preventie en bestrijding van malaria en de overige zogenaamde negleced diseases; het ontplooien van activiteiten teneinde de preventie en bestrijding van malaria en de overige zogenaamde neglected diseases te bevorderen; het onderstuenen van het ministerie bij de beleidsvoorbereidingen en ontwikkeling ten aanzien van malaria en de overige zogenaamde neglected diseases ;het periodiek rapporteren aan het ministerie bij de beleidsvoorbereidingen en ontwikkeling ten aanzien van malaria en de overige zogenaamde neglected diseases. In Suriname; het verbeteren van communicatie en voorlichting met betrekking tot malaria en de overige zogenaamde neglected diseases; het identificeren en bevorderen van samenwerkingsmogelijkheden tussen organisaties en personen betrokken bij de bestrijding van malaria, en de zogenaamde neglected diseases; het ontwerpen en evalueren van protocollen voor de profylaxe behandeling en vector controle van malaria en de overige zogenaamde neglected.
In de nieuwe malaria raad hebben de volgende personen zitting: mw. Drs. M. Eersel (direkteur Volksgezondheid) voorzitter, de heer Dr.S.Vreden (ondervoorzitter), mw.Drs. H.Hiwat (Ministerie van Volksgezondheid), de heer Drs. D. Panchoe (BOG), de heer Drs. Resida (BOG), de heer Drs. E. Van Eer, (MZ), mw.Drs R.Eersel (externe deskundige PAHO), de heer Drs.L. Sabajo (Dermatoloog), de heer Drs .P. Herkul (Longarts).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: