Presidiumbestuur Seeka vraagt opnieuw uitstel rechtszaak

De rechtszaak die het kamp van Paul Abena tegen het presidiumbestuur van Seeka heeft aanhangig gemaakt, is opnieuw uitgesteld. Het presidiumbestuur onder leiding van Nicolaas Prisirie heeft zowel op 10 januari als op 24 januari 2013 uitstel gevraagd om valide argumenten voor de afzetting van Abena op 25 juni 2012 te formuleren. Medeoprichter Oscar Flakkalobi van Seeka vindt het een kwalijke zaak. “Zij hadden de regelgeving en statuten van de partij beter moeten bestuderen, vooral gelet op het feit dat zij een partij willen leiden die straks regeerverantwoordelijkheid kan hebben. Ze hadden eigenlijk niet eens een raadsman nodig”, zegt Flakkalobi.
De groep Abena heeft bij de rechter geëist dat de afzetting van Abena als voorzitter van Seeka wordt teruggedraaid. Als de rechter Abena in het gelijk stelt, moet het presidiumbestuur elke keer dat het zich voordoet als leiding van Seeka, SRD 50.000 aan dwangsom betalen. Het argument van Abena is dat de dagsecretaris van de vergadering van 15 juni 2012, John Zorgvol, een verdaagde bijeenkomst heeft geopend om Abena af te zetten.
Ondertussen is Seeka politiek vrijwel inactief geworden. “Wij wachten het oordeel van de rechter af en dan kan Seeka heel actief binnen het politieke veld functioneren”, zegt Flakkalobi. De achterban van Seeka wordt via wekelijkse radioprogramma’s op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de A Combinatie. Uitgelegd wordt dat door interne strubbelingen in de partij, geen activiteiten in Seeka worden ontplooid. De rechtszaak wordt midden februari gecontinueerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: