LVV stort eindelijk 3.2 miljoen voor padieboeren

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) stort vandaag een totaal bedrag van SRD 3.200.000 als incentives voor de padieboeren. Voorzitter Harrynandhan Oemraw  van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) die gistermorgen vertoefde op het LVV-hoofdkantoor, vernam dit in een gesprek met onderdirecteur Landbouw, ing. Soeresh Algoe. Oemraw deelde Dagblad Suriname kort na het onderhoud mee dat ruim 3.000 boeren de uitkering krijgen. Het geld wordt tussen vandaag en vrijdag gestort op hun bankrekening.
Niet alle boeren hebben zich  geregistreerd om in aanmerking te komen voor  deze incentives. De boeren die zich niet hebben geregistreerd, deden dit uit vrees voor de Belastingsdienst. Zij waren volgens Oemraw bang voor een zware belastinginhouding, daar zij nog een schuld hebben bij de bank. ‘Er gaat echter geen cent belasting af van deze incentive. Het geld wordt uitgekeerd om de boeren te compenseren voor de lage padieprijs die in rekening was gebracht bij de voorjaarsoogst van 2012. Voor een baal natte padie krijgen ze het verschil van de padieprijs van SRD 2.16. Dit bedrag wordt uitgekeerd over een aantal van 60 balen per hectare.’ Er is ruim 23.000 hectare ingezaaid in het afgelopen voorjaar. Met het totale bedrag van meer dan SRD 3 miljoen zullen naar schatting  3.000 boeren een bedrag ontvangen, dat volgens Oemraw voldoende is als compensatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: