Brandstoftankwagen omgekanteld Gebied geëvacueerd

Frontfoto Een brandstoftankwagen van de ondernemer Johnny Mahespalsingh is gistermiddag rond 16.00 uur omgekanteld aan de Gemaalweg in het district Nickerie, zo’n 100 meters verwijderd van de Gemaalbrug. Volgens een verklaring van ooggetuige Danny Ghirad kreeg de chauffeur problemen met de powersteeringpomp. Ghirad was ook de eerste persoon die de chauffeur te hulp schoot. Doordat de pomp het plotseling niet deed, belandde de truckwagen van de weg en kwam op het kleigedeelte terecht. Doordat het gedeelte zacht was, kantelde de truck om en belandde in de aangrenzende trens. Chauffeur Chaterpall is uit voorzorg per eigen gelegenheid vervoerd naar de eerste hulp van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.
De brandweer van Nickerie, die met al zijn materiaal aanwezig was, heeft niets aan het toeval overgelaten. Alle vier tankwagens waren in stelling gebracht om eventueel brand- c.q. ontploffingsgevaar te voorkomen. Het gebied is binnen een straal van ruim 300 meter afgezet. Volgens hoofdbrandmeester Arnold Martowidjojo konden ze niet anders handelen. Het gebied werd meteen geëvBrandstoftankwagen omgekanteldacueerd. Onder toezicht van de brandweer zal de 20.000 liter in de tankwagen overgepompt worden naar een andere wagen. Pas hierna zal de omgekantelde tankwagen uit de goot worden gehaald.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: