WHO benoemt Dominicaanse als directeur voor de regio

De World Health Organization (WHO) heeft tijdens haar 132stebijeenkomst in Geneve dr. Carissa Etienne aangesteld als de nieuwe directeur voor de America’s.  Dr Etienne, uit Dominica, is aangesteld voor een periode van 5 jaar en start haar werkzaamheden op 1 februari aanstaande. Zij volgt in deze functie dr.Mirta Roses Periago van Argentinië op. ‘Ik geloof er sterk in dat een goede gezondheid is gebaseerd op billijkheid, algemeenheid, saamhorigheid, en dat het veel omvattend moet zijn’, zei dr. Etienne in haar openingsrede. ‘Ik heb geleerd dat openbare gezondheidszorg niet alleen inhoudt dat je de gezondheid op de juiste wijze moet onderbouwen, je moet het ook aannemelijk en algemeen uitvoerbaar maken.’ Dr. Etienne is onder andere opgeleid op de University of the West Indies, en ook op de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Dr. Etienne heeft de leiding over 38 lidstaten die deel uitmaken van de WHO.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: