Voorlopige cijfers 8ste Volkstelling: ‘Suriname telt 265.900 mannen en 268.280 vrouwen’

De voorlopige cijfers van de 8ste Volkstelling van vorig jaar laten zien dat per 13 augustus 2012 de totale bevolking uit 534.189 personen bestaat. Dat is een groei van 8.4 % ten opzichte van de laatste volkstelling van 2004. Dit cijfer kan nog veranderen wanneer de officiële presentatie in augustus plaatsvindt.
Gistermorgen presenteerde directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), de voorlopige resultaten van de 8ste Volkstelling van Suriname. Sno merkte op dat de telling niet zonder problemen is verlopen. Er zijn mensen die niet geteld wilden worden en alles aan gedaan hebben om de veldwerkers te ontlopen. Niet elke plek waar mensen wonen, is bezocht. Sommige plekken die op de kaart voorkwamen in het binnenland, zijn niet gevonden. De totale getelde ‘de jure’ bevolking, de personen die officieel in Suriname wonen, bestaat uit 265.900 mannen en 268.280 vrouwen.
De ABS-directeur gaf te kennen dat de groei vooral zit in Wanica, maar ook in Commewijne en Para. ‘Aan de hand van de nu bekende gegevens kunnen nog geen conclusies getrokken worden. Ze geven wel al een goed beeld van de complete situatie’, aldus Sno.
De definitieve gegevens zullen op zijn vroegst per augustus dit jaar afgerond zijn. Financiën-minister Adelien Wijnerman die de presentatie bijwoonde, toonde zich ingenomen met de cijfers die beschikbaar zijn. Zij wees op het belang van statistieken voor het ontwikkelen van beleid.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: