SRD 130 incentives niet voldoende voor rijstboeren

De Nickerie Volkspartij (NVP) vindt dat het ministerie van LVV met natte vingerwerk bezig is door SRD 2,16 per geoogste hectare padie subsidie uit te keren aan de rijstboeren. Dit tot een maximum van 60 balen per hectare. Dat komt neer om SRD 130 per hectare, zoals eerder Badrisein Sital van het Rijstorgaan beloofd had. De NVP vindt dat de rijstboeren meer kosten maken dan de SRD 130. Alleen aan de government take op de brandstof moet men SRD 206 per hectare neertellen. Als LVV dit bedrag als incentives zou uitbetalen aan de rijstboeren, waren ze volgens de NVP al voldoende geholpen. ‘Het bedrag van SRD 130 is voor de klein landbouwers een druppel op de gloeiende plaat en absoluut niet te rechtvaardigen’, zegt de NVP.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: