Echtpaar Sewcharan 50 jaar getrouwd

ifDe 68 – jarige Harry Chanderdew Sewcharan en de 67 – jarige Chanderwatie Sewcharan – Soerdjbali, wonende aan de Hayariweg te Kwatta, herdenken vandaag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd. Dit heugelijk feit wordt vandaag gevierd met een feest. Volgens het jubilerend echtpaar zijn de 50 jaren verlopen met ups en downs. ‘Maar het is gegaan.’ De wederzijdse ouders hadden het huwelijk geregeld.
Het jubilerend echtpaar had 6 kinderen, 4 dochters en 2 zonen. Een dochter en een zoon zijn reeds overleden. Chanderdew Sewcharan heeft gewerkt als timmerman. Na een zware operatie mocht hij geen zware arbeid meer verrichten; hij werd tuinman. Ofschoon hij zijn AOV ontvangt, verdient Sewcharan toch graag wat bij. ‘Ik hou er niet van om thuis te zitten.’ Chanderwatie Sewcharan heeft 20 jaren gewerkt als huidhoudster. ‘De kinderen willen niet meer dat ik ga werken.’
Aan de jongeren geeft het ‘gouden’ echtpaar als raad mee om niet zomaar het huwelijksbootje in te stappen om kort daarna te scheiden. ‘Het huwelijk is geen grap. Je moet zeker zijn van je zaak.’
Widjai Ganesh            

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: