Tjin A Tsoi wil opheldering EBS occupatie

Tjin A Tsoi wil opheldering EBS okkupatieHet Nieuw Front-assembleelid Arthur Tjin A Tsoi vraagt de regering opheldering over wat hij noemde de occupatie van de grond van NV Staatsolie door de NV EBS. De grondproblemen stapelen zich op. Volgens Tjin A Tsoi zou Staatsolie tevergeefs met de politie en een deurwaardersexploot geprobeerd hebben haar grond terug te krijgen. De NF-parlementariër vindt het kwalijk dat een staatsbedrijf zich schuldig maakt aan het inpikken van grond die aan een ander toebehoort. Nota bene worden daarop beheersdaden uitgevoerd. Hij vroeg zich af wat er gebeurt met onze rechtsstaat. Het energiebedrijf zou de grond nodig hebben voor de bouw van haar nieuwe centrale. De nieuwe energiecentrale, waarvoor de veel besproken MAN-generatoren zijn aangeschaft, moet voorzien in de behoefte aan stroom over een lange periode. Tjin A Tsoi eist opheldering van de ministers Ginmardo Kromosoeto van RGB en Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen over deze handeling van de EBS. Het lid bracht deze zaak naar voren tijdens de gisteren gehouden openbare vergadering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: