Politiemannen komen niet voorbereid naar de zitting

Twee politiemannen, die als getuigen waren gedagvaard in de mensenhandel- en zedenzaak te Commewijne, kwamen gisteren onvoorbereid naar de zitting. Op de gestelde vragen van de rechter, de officier van justitie en van de advocaat gaven zij als antwoord dat zij zich niet meer kunnen herinneren. De openbare aanklager, Gracia Paragsing, merkte tijdens de zitting op dat politiefunctionarissen zich beter moeten voorbereiden. In deze zaak staan drie verdachten terecht, de 25-jarige Marcel K., de massagesalonhouder Tonny T.(49) en zijn vriendin Claudine K. (44).
Het drietal is aangehouden op verdenking van mensenhandel en het hebben van vleselijke gemeenschap met een jeugdige. Uit de verklaringen blijkt dat het 14-jarige meisje met de verdachte Marcel was weggelopen. Toen de moeder kwam te weten dat haar dochter in een massagesalon werkte, deed zij aangifte bij de politie. Zo is deze zaak aan het licht gekomen. De politie kon de verdachten in de kraag vatten. De derde getuige, een politieambtenaar, verscheen gisteren vanwege zijn werk niet op de zitting. Rechter Alida Johanns gaf aan dat dit geen excuus mag zijn. Deze getuige is wederom gedagvaard voor de zitting van 14 februari. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: