Misiekaba wil oplossing probleem luchtverkeersleiders

NDP/MC-assembleelid Andre Misiebaka wil opheldering van de regering over de situatie bij de Luchtverkeersdienst. Het lid toonde zijn ongerustheid over de inzet van onbevoegde krachten tijdens de actie van de luchtverkeersleiders en vroeg hoe serieus men is met de veiligheid in de luchtvaart. Volgens Misiekaba is het nog steeds onduidelijk wat er gebeurt bij deze dienst. Zowel de luchtverkeersleiders als de dienstleiding geven hun eigen versie van de reden van het conflict tussen de bond en de dienstleiding.
De luchtverkeersleiders legden maandag het werk neer uit protest tegen het niet implementeren van het akkoord dat tussen de bond en de regering gesloten was. Dit houdt onder andere in het opheffen van het personeelstekort en de kennisupgrading van het personeel. De bond heeft de regering een week de tijd gegeven om concrete toezeggingen te doen voor wat betreft de implementatie van dit akkoord. Misiekaba bracht dit punt naar voren tijdens de gisteren gehouden openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: