Echtpaar Jadoenathmisier 50 jaar getrouwd

Echtpaar Jadoenathmisier 50 jaar getrouwdGaneshdath Jadoenathmisier en echtgenote Erna Chanderwatie Jadoenathmisier-Ramkisoensing vieren op 25 januari 2013 hun gouden bruiloft. De heer Jadoenathmisier is geboren op 1 januari 1932 in het district Suriname en woont aan de Indira Gandhiweg br.555 in het District Wanica. Hij genoot de volgende opleidingen: Mulo-Hendrikschool, 1 jaar AMS, Surnumerairs en Kandidaat Rechten. Hij heeft bijkans 40 jaar gediend bij de overheid, te weten het ministerie van Sociale Zaken, het Districtsbestuur en Decentralisatie, ministeries van Justitie en Politie, Volksgezondheid, Openbare Werken, terug naar Districtsbestuur (thans Regionale Ontwikkeling) en Decentralisatie als districtssecretaris en tenslotte als hoofd beleidsmedewerker. Hij verliet de dienst wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Voor zijn verdiensten verkreeg hij diverse onderscheidingen van de Shri Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname, de Shri Radha Krishna Mandir, de Culturele Unie Suriname en Comité viering 10 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. Ook werd hij door de regering van Suriname onderscheiden tot Ridder in de Ereorde van de Palm en op 23 november 2012 tot Officier in de Ereorde van de Palm.
Op politiek gebied heeft hij ook zijn sporen verdiend. Begonnen als propagandist werd hij coördinator van het district Wanica en hoofdbestuurslid van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Bij de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 1977 werd hij gekozen als parlementariër en kwam in de oppositie te zitten. Na de politieke ontwikkelingen van 1980, waarbij het parlement werd ontbonden, is ook aan zijn politieke loopbaan een einde gekomen.
Op sociaal-maatschappelijk gebied is hij erg actief geweest en heeft hij in verschillende organisaties geparticipeerd. Begonnen als voorzitter  van het afdelingsbestuur van Sanatan Dharm Wanica heeft hij zich bijzonder  ingezet  bij de bouw van de Shri Hanumaanschool (Mulo) aan de Indira Gandhiweg . Daarna werd hij gekozen tot ondervoorzitter van het hoofdbestuur van Sanatan Dharm, welke functie hij  reeds ± 35 jaar bekleedt. Ook is hij voorzitter van de Luchmon Sing Stichting, die samenwerkt met de Stichting Hindi Parishad bij het verzorgen van Hindilessen en bij het houden andere culturele activiteiten. Voorts is hij adviseur van diverse sport- en culturele organisaties in zijn omgeving. Ook is hij voorzitter van het Crisisteam Wanica, dat hulp biedt bij natuurrampen, branden etc.
Jadoenathmisier, die meer bekend staat als Gonesh, is een fervente sportman geweest. Als voetballer is hij voor diverse clubs uitgekomen, zoals de Hendrikschool, de Vereniging Arya Dewaker, de Korea Boys, Jong Nehru, Jong India, Minerva etc. Ook heeft hij Wereldkampioen voetbal 1966 in London en in Munchen (1974) live mogen meemaken. Hij heeft nog steeds liefde voor voetbalwedstrijden die via de televisie worden uitgezonden.
Jadoenathmisier is 50 jaar geleden op 25 januari 1963 gehuwd met mevrouw Erna Chanderwatie Ramkisoensing. Uit dit huwelijk zijn 4 kinderen geboren, Suresh, Aroen, Veemla en Indira, die academische opleidingen hebben genoten en thans goede maatschappelijke posities bekleden. Het echtpaar heeft 8 kleinkinderen. De heer Gonesh komt zelf uit een gezin van 12 kinderen en mevrouw Erna komt uit een gezin van 4 kinderen.
Mevrouw Jadoenathmisier heeft ook 35 jaar bij de overheid gediend en wel bij het ministerie van Openbare Werken. Zij is thans met pensioen. Zij is eveneens een heel sociaal bewogen persoon en is daarom heel geliefd bij haar buren, familie en religieuze groepen. Zij is vooral dol op haar 8 kleinkinderen met wie ze vaak urenlang kan praten. Zij is tevens een trouwe mandirbezoekster. Met God’s zegen heeft zij op 28 december 2012 haar 79ste geboortedag gevierd. Het echtpaar verkeert in een redelijk goede gezondheid en geniet van hun welverdiend pensioen. Zij zijn heel erg vroom en komen hun religieuze plichten goed na.
Zij worden heel hartelijk gefeliciteerd en veel geluk en gezondheid toegewenst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: