Carifesta Werkgroep Verfraaiing Historische Binnenstad

‘Verfraaiing van de historische binnenstad van Paramaribo heeft de hoogste prioriteit omdat een groot deel van het Carifesta gebeuren in de binnenstad van Paramaribo zal plaatsvinden’. Dit zei voorzitter Ivan Graanoogst van de Carifesta Host Country Management Committee gisteren in een vergadering met de werkgroep verfraaing binnenstad . De werkgroep krijgt de opdracht binnen een week een inventarisatie te maken van wat moet gebeuren om de binnenstad te verfraaien en op te schonen en de plaats te geven die een historische binnenstad als Paramaribo verdient, aldus Graanoogst .Hij gaf verder aan dat deze operatie de start is van een langdurige aanpak om Suriname aantrekkelijk te maken voor de bewoners en de bezoekers van ons land.
Vertegenwoordigers van de Stichting Gebouwd Cultureel Erfgoed, en vertegenwoordigers van de betrokken direktoraten van het Ministerie van Openbare Werken werden geinformeerd over de werkwijze en prioriteiten van de Host Country Management Commissie. Graanoogst benadrukte dat deze samenwerking een nieuwe start is die op de korte termijn gericht is op het Caricom Cultuur festival ,Carifesta XI, dat dit jaar van 16 tot 25 augustus in ons land wordt gehouden.
‘Het moet gezien worden als het begin van een nieuwe aanpak om ons land schoon en aantrekkelijk te maken en zo te houden op de lange termijn’, Aldus Graanoogst. De hoofd aktiviteiten houden in eerste instantie verband met de reparaties, beschildering, renovaties in de oude houten gebouwen van de historische binnenstad en het snoeien en behandelen van bomen , bloemen en planten in de parken , perken en op pleinen . De Direkteuren Openbaar Groen en Openbare Werken zegden toe te zullen inventariseren welke aktiviteiten reeds gepland of aanbesteed zijn en welke reguliere kosten voor rekening van de ministeries zijn zodat een begroting kan worden gemaakt van de nog vereiste aktiviteiten .
De werkzaamheden aan de troittoirs, het verfraaien van de Palmentuin en het omliggende gebied, opschoning van de historische kreken in de binnenstad en de begraafplaatsen Oranjetuin , Lina’s rust staan op de lijst om aangepakt te worden. Het oppoetsen van onze historische binnenstad zal niet alleen voor de bewoners en toeristen van belang zijn maar zal ook komende generaties meer informatie verschaffen over onze cultuur, Aldus Graanoogst. Hij drukte de aanwezigen op het hart dat het een misdaad is tegenover de komende generaties als wij als volk niet milieu vriendelijker worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: