Bondsvoorzitter en oud directeur niet welkom in Huize Ashiana

Glaines Mawi, de directeur van Huize Ashiana, ziet bondsvoorzitter Murwin Leeflang en oud-directeur Dennis Rust liever gaan dan komen. Zij zijn niet graag geziene gasten in Huize Ashiana. Vandaag vindt de overdracht plaats van een drietal gerenoveerde hofjes, waarvoor zowel de voormalige directeur als de bondsvoorzitter niet is uitgenodigd. Oud-directeur Rust heeft echter een grote hand gehad in de totstandkoming van de renovatiewerkzaamheden.
Rust had voor hij afzwaaide bij Huize Ashiana een donatie van Staatsolie kunnen loskrijgen om drie van de hofjes te renoveren. Staatsolie schonk een bedrag van $ 90.000. Als directeur had hij alle administratieve zaken afgehandeld, zodat men van start kon gaan. Er werden aanbestedingen gehouden en het werk werd gegund aan bouwbedrijf Ramlal.
De oplevering had allang moeten plaatsvinden, maar uiteindelijk ging Rust met pensioen. Toen aan de directeur werd gevraagd waarom de oud directeur niet is uitgenodigd, gaf zij te kennen geen woord meer over Rust te willen horen. Rust om een reactie gevraagd, bevestigt dat hij niet is uitgenodigd. Hij onthield zich verder van commentaar.
Bondsvoorzitter Murwin Leeflang bevestigt eveneens geen uitnodiging te hebben gehad van de directeur. Zelfs op de Owru yarie-viering van het tehuis was de bond niet uitgenodigd. Voor kerst hebben hij en de voormalige directeur in opdracht van Mawi geen pakket ontvangen. Leeflang zegt dat het bij hem niet gaat om een pakket, maar om de houding die de directeur tentoon spreidt. Hij zegt haar houding te betreuren en het jammer te vinden dat zij zich zo opstelt tegenover Rust, die het tehuis voortreffelijk heeft geleid en voor vele ontwikkelingen heeft gezorgd. ‘We kunnen niet zo omgaan met iemand die 21 jaren directeur van het tehuis is geweest.’
De bondsvoorzitter stoort zich aan de houding van de nieuwe directeur. Volgens hem is dit weer een bewijs dat zij niet voor haar taak is berekend, zoals hij dat in gesprekken met de regering heeft aangegeven. Met deze houding van haar creëert ze volgens Leeflang alleen maar spanningen op de werkvloer. Tussen haar en het personeel botert het al niet, zegt hij, de perikelen van het vorig jaar in herinnering brengend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: