Benoeming VHP’er drijft NDP’ers uit elkaar

Door de benoeming van ex-VHP’er Dinesh Chotkan tot hoofd coördinator van het ministerie van Openbare Werken in het district Saramacca dreigt de NDP in dit district helemaal uitelkaar te vallen. Personen zijn behoorlijk ontstemd. Boze NDP’ers belden Dagblad Suriname op met de mededeling dat Chotkan tot slechts de eerste klas van het mulo geschoold is. ‘En dat kan niet.’ Eerder werd de post bemand door een persoon die beschikte over een Natin-opleiding. Daarnaast kan het volgens hen beslist niet door de beugel dat een ex-VHP’er die benoeming krijgt, terwijl tientallen NDP’ers al jaren zitten te wachten om benoemd te worden. Vandaag wordt door de groep ontevreden NDP’ers een vergadering belegd. Er zal worden voorgesteld om een brief te schrijven naar de president, waarin gevraagd wordt de benoeming terug te draaien.
Dagblad Suriname sprak ook met het NDP-assembleelid Frits Moesafirhoessein. Het bericht van de benoeming vernam hij pas gisteren. ‘Als de man de juiste opleiding zou hebben, zou het helemaal geen probleem zijn.’ Verder vindt hij dat het niet door de beugel kan dat een VHP’er wordt benoemd, terwijl vele NDP’ers worden overgeslagen. Het assembleelid steekt beslist niet onder stoelen en banken dat de ontevredenheid binnen de NDP in het district steeds blijft groeien. Hij waarschuwt er ook voor dat de toekomst van de partij er beslist niet rooskleurig zal uitzien indien de NDP op dezelfde voet verder gaat door personen van andere politieke partijen te belonen met politieke functies.
Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat Chotkan voorheen persoonlijke chauffeur was van het VHP-assembleelid Mahinder Jogi. In 2005 werd hij beloond met een baan bij het directoraat Milieubeheer. Volgens werkers van dit departement verscheen Chotkan haast nooit op het werk. Bij de vorige verkiezingen in 2010 was hij rr-kandidaat van de VHP in Saramacca, Groningen maar werd niet gekozen. De band tussen Chotkan en Jogi verslechterde en Chotkan keerde de VHP de rug toe.
Dagblad Suriname maakte ook contact met Chotkan. ‘Ik maak mij niet druk. Het is maar een groep NDP’ers die mij proberen tegen te werken.’ Hij ontkent dat hij tot de eerste klas van mulo is gegaan. ‘Ik ben tot de vierde klas gegaan, maar was niet geslaagd. Ik heb vlak hier op de Mathoeraschool gezeten, de mensen moeten niet doen alsof ze het niet weten. Volgens Chotkan heeft hij wel de ondersteuning van het merendeel van de NDP’ers in het district. Hij vraagt zich ook af waarom personen vreemd opkijken van zijn benoeming. Volgens hem is dit een doodnormale zaak.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: