LVV certificeert trainers in Wageningen

LVV certificeert casaveteelttrainers in WageningenAcht deelnemers van de ‘train de trainers cursus cassaveteelt’, welke op7 en 8 december 2012 door het ministerie van LVV te Wageningen is gehouden, hebben uit handen van coördinator regio West, Gudo van der Kooye, en medewerkers van het ministerie in Nickerie gisteren hun certificaat in ontvangst mogen nemen voor het met goed gevolg afronden van deze tweedaagse training. Het certificaat stelt de deelnemers in staat nu ook andere geïnteresseerden te trainen en of zelf aan cassaveteelt te doen. Volgens Van der Kooye moet de opgedane expertise zo gauw mogelijk worden omgezet in productie en hoopt hij binnen korte tijd reeds door cassavevelden in Wageningen te lopen. Als dit product op de juiste wijze wordt geteeld, kan cassave volgens de coördinator binnen niet al te lange tijd uitgroeien tot het nummer 1 landbouw exportproduct van Suriname.
De trainers, Banarsie Kries, Sjaak Khodabax en Ragoenath Soebhas, zijn zelf getraind door het bedrijf Inovative Agricutures Processing (IAP) en hebben gedurende de twee dagen de deelnemers zowel theoretisch als praktisch getraind in het maken van de bedden, het irrigatiesysteem en in de technische zaken van de cassaveteelt. Van der Kooye riep de cursisten vooral op zich te organiseren om zo makkelijker in aanmerking te komen voor hulp in de vorm van fondsen en of machines. In Wageningen heeft het IAP informatiesessies gehouden over de cassaveteelt,  waarbij de interesse bijzonder groot was. Wageningen is het eerste gebied in het westen waar deze train de trainers cursus is gehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: