Gpk Benschop: ‘Je moet dik’ati hebben om zo een mooie vogel neer te knallen’

GPK BenschopGewestelijk politiecommandant (gpk) Stanley Benschop van Nickerie kan het niet begrijpen hoe mensen lef hebben om mooie vogels als rode ibissen neer te knallen. ‘Je moet dik’ati hebben om zulke mooie dieren neer te knallen’, zegt hij. Het Openbaar Ministerie (OM) tilt heeft zwaar aan deze overtredingen. Advocaat-generaal (ag) Maureen Dayala heeft daarom de stroper die 6 rode ibissen en 1 zilverreiger geschoten heeft in het Bigipan-gebied, een boete opgelegd van SRD 10.000. ‘Beide vogelsoorten zijn beschermde dieren’, zegt Benschop. ‘Deze zaak kon als een economisch delict afgehandeld worden, waarbij de dader vrijkomt na het betalen van de boete. Betaalt hij niet, dan wordt hij strafrechtelijk vervolgd.’
Naast de inverzekeringstelling, zijn ook het jachtgeweer en 12 patronen in beslag genomen ter zake overtreding van de Jachtwet. ‘De procureur-generaal bepaalt wat er zal gebeuren met zijn wapen en port d’ arme’, geeft de gpk aan. De dader was samen met nog 3 mannen, die met verboden netten bezig waren te vissen in het gebied. Zij zijn voor overtreding van de Viswet ook beboet met SRD 500 per persoon. Zij hebben inmiddels hun boete betaald en zijn nu op vrije voeten.
De geschoten vogels zijn afgegeven aan een kindertehuis voor consumptie. Benschop zegt dat de boete en de vervolging van deze schutter een waarschuwing moeten zijn voor andere stropers.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: