Ex-man veroordeeld voor toebrengen van zwaar lichamelijk letsel

Manodjkoemar Sewkaransing werd gisteren veroordeeld ter zake het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Op 26 juli heeft hij van zijn vrouw, thans ex-vrouw, de pols gedraaid. Als gevolg daarvan liep de vrouw een armfractuur op. Uit verklaring van de verdachte blijkt dat de vrouw getracht zou hebben hete spijsolie op hem te gooien. Hij belette haar door haar arm vast te houden. De vrouw probeerde haar hand los te rukken, als gevolg waarvan zij de fractuur opliep.
De openbare aanklager, Claudia Bruining, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De verdachte verkeerde op vrije voeten. Omdat de vrouw geen last meer van de man heeft gehad gedurende de afgelopen periode eiste de officier, rekening houdend met alle omstandigheden, een straf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Deze eis is evenredig met de straf die de verdachte in voorarrest heeft doorgebracht.
Advocaat Oscar Koulen betoogde dat hij de eis van de officier sympathiek vond. Hij was evenwel van oordeel dat er in deze zaak sprake is van twijfels. Hij verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te willen spreken. De verdediging lichtte de vermoedelijke oorzaak van de ruzie op de zitting toe.
Kantonrechter Robert Praag ging voorbij aan het verweer van de raadsman. Hij gaf aan dat wat de oorzaak ook mag zijn geweest, de verdachte de vrouw letsels heeft toegebracht. Dat is duidelijk komen vast te staan uit het geneeskundig rapport. Hij achtte de eis van de officier passend en geboden. De rechter veroordeelde Sewkaransing conform de eis tot zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: