VHP verliest Commewijne

VHP verliest CommewijneVolgens de laatstgehouden Idos-peiling is de VHP enorm gedropt in het district Commewijne. Waar de partij bij de verkiezingen in 2010 in Nieuw Front-verband hoopte op een tweede zetel, volgens de peiling zou ze geen enkele krijgen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. De ene zetel van Sheilendra Girjasing zou ook naar de NDP gaan. Slechts 2,2% van de respondenten van de peiling, gehouden in de eerste helft van december 2012, zou stemmen op de VHP. In tegenstelling tot de VHP, doet de NPS met trekker Remie Pollack het beter met 5,3%. De absolute leider in Commewijne is volgens de opiniepeiling van John Krishnadath de NDP. Met 45,5% steekt ze met kop en schouders boven de rest. De Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo trekt 8,8% van de kiezers, wat ook niet genoeg zou zijn voor een zetel. Een deel van 30% behoort tot de zwevende kiezers in dit district. De districten Wanica, Commewijne, Saramacca en Nickerie zijn altijd aangemerkt als de sterke gebieden van de VHP.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: