Onderhoud en reparatie aan Rosebel raffinagefaciliteit

Op vrijdag 18 januari werd de raffinaderij (mill) van Rosebel  Gold Mines (Rosebel) voor een geplande periode buiten bedrijf gesteld voor het verrichten van diverse onderhoudswerkzaamheden. Bij pogingen om na uitgevoerd onderhoud de normale raffinagewerkzaamheden weer op te starten, werd er een probleem geconstateerd met de elektrische motor van de Semi –Autogenous  Grinding (SAG) molen, welke een integraal onderdeel uitmaakt van het raffinageproces.
Het bedrijf meldt in een persbericht dat de afgelopen dagen het mill-personeel, ondersteund door externe deskundigen, gezamenlijk een poging heeft ondernomen om het probleem te identificeren en te werken aan de best mogelijke oplossing.   Rosebel benadert het probleem met de nodige voorzichtigheid om verdere schade te voorkomen. Uitgaande van de eerste technische beoordeling blijkt dat de reparatie van de SAG-motor in een relatief korte tijd kan worden uitgevoerd. Vanwege de belangrijkheid van de SAG-motor voor het proces is assistentie ingeroepen van een additionele externe expert die spoedig wordt verwacht op de Rosebel plant.
Gedurende deze periode blijven alle werknemers aan het werk en zullen hun taken dienovereenkomstig uitvoeren en doorgaan met andere belangrijke onderhoudswerkzaamheden aan de mill-faciliteiten. Het mijnen en andere ondersteunende activiteiten vinden normaal voortgang.
‘Tijdens de reparatiewerkzaamheden zullen wij helaas wat productieverlies hebben. Rosebel  heeft echter een voorsprong op de geplande goudproductie voor de maand en heeft een aangepast plan om het productieverlies in te halen door middel van een effectieve hervatting van de raffinagewerkzaamheden. Als gevolg hiervan verwacht het management dat de goudproductie voor het eerste kwartaal niet materieel zal verschillen met de planning. Zoals gebruikelijk tijdens normale bedrijfsactiviteiten, geldt dat gedurende de reparatiewerkzaamheden Rosebel gecommitteerd blijft aan principes van zero harm met optimale bescherming van de werknemers, het milieu en de gemeenschappen’, aldus het bericht.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: