Bewoners Groningen willen nog geen kermis

Hoewel kermis een leuke attractie is voor kinderen, is dit gedurende deze periode van het jaar nog niet gewenst te Groningen in het district Saramacca. ‘Kermis is heel leuk, vooral voor de volwassenen. Maar echt niet tegen deze tijd van het jaar waar de schoolkinderen druk bezig zijn met de repetities. En straks volgen de SO’s. Kermis is iets voor de vakantieperiode’, menen enkele gebelgde ouders. Een showorganisator is voornemens een kermis op te zetten te Groningen. Hij zou al begonnen zijn met het uitladen van spullen voor de diverse stands. Dit maakt de buurtbewoners huiverig. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat de bedoelde persoon zijn vergunningsaanvraag heeft ingediend op 20 december 2012.
Dagblad Suriname sprak met districtscommissaris Aroenkumar Ramdhani, die bevestigde dat een aanvraag binnen is gekomen. ‘De gpk is thans bezig de vergunning te bekijken om deze van advies te voorzien’, zegt de burgervader. ‘Het eerste advies wordt door de politie gegeven. Daarna wordt de aanvraag verder in behandeling genomen.’
De lokale buurtbewoners delen de krant mee dat zij nare ervaringen hebben met bedoelde showorganisator. ‘Het afgelopen jaar was hij 10 weken lang hier. Hij was vanaf april tot medio juli bezig. Hij houdt ervan om telkens te verlengen.’ Volgens de bewoners betreft het dezelfde persoon die recent nog een aanvraag heeft ingediend voor het organiseren van een kermis in Commewijne. Deze is toen afgewezen door de districtscommissaris. De persoon beweerde dat dc Ingrid Karta-Bink smeergelden had ontvangen om haar ‘zwangerschap’ te beëindigen. Betreffende deze kwestie is door de dc een kort geding aanhangig gemaakt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!