Terrein nieuwe powerplant Saramaccastraat nog niet van EBS

De directie van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is geruime tijd gesprekken aan het voeren met de directie van Staatsolie Maatschappij Suriname, die erin moeten resulteren dat het terrein aan de Saramaccastraat in de boezem komt van de EBS. De EBS heeft plannen om hierop een powerplant op te zetten. De eerste palen zijn intussen al geheid. Dit terrein zou namelijk Staatsolie toebehoren. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat Staatsolie per deurwaardersexploot gevraagd zou hebben aan de EBS om geen activiteiten te ontplooien.
Volgens Marcel Eyndhoven, technisch directeur van de EBS, waren er in het verleden ‘wel wat problemen.’ Maar die worden reeds geruime tijd op directieniveau samen met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen besproken. Hij geeft toe dat het terrein van de EBS aan de Saramaccastraat Staatsolie toebehoorde.
Bij voltooiing van deze plant zal 63 megawatt extra energie opgewekt worden. De kosten voor de bouw zijn geraamd op ongeveer euro 62 miljoen. Het complex zal het meest milieuvriendelijke zijn van de regio.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: