Spraakmakende berovingszaak Landbouwbank naar laatste fase

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren gepersisteerd bij de eerder aangehaalde bewijsmiddelen en eveneens haar eis uitgesproken in de spraakmakende berovingszaak van de Landbouwbank. Op de vorige zitting had de vervolgingsambtenaar tegen elk van de 5 verdachten, 10 jaar celstraf geëist. Zij worden ervan verdacht op 5 mei een gewapende roofoverval te hebben gepleegd bij de Landbouwbank te Lelydorp.
De advocaten hebben gisteren hun tweede beurt gehad. Advocaat Oscar Koulen en Benito Pick blijven erbij dat het OM naar het aandeel van de verdachten moet kijken. Hij moet de zaak stuk voor stuk bekijken.
Advocaat Raoul Lobo betoogde dat zijn cliënt Jerrel D. mishandeld is tijdens het verhoor. De verdediging gaf aan dat afgelopen donderdag hij aanwezig was toen zijn cliënt in een andere zaak in aanwezigheid van hem is mishandeld. Het ging zelfs zover dat de politie hem een duw in zijn gezicht en op zijn borst gaf. Hij merkte op dat politiemannen onder ede voor de kantonrechter niet de waarheid spreken. De advocaat van Orlando M. was niet aanwezig tijdens de behandeling van de zaak. De magistraat stelde deze zaak uit naar 27 februari om de verdediging van deze verdachte de kans te geven om te mogen pleiten. Vier van de groep hebben gisteren hun laatste woord gehad.
Brayn D. werd zeer emotioneel tijdens zijn laatste woord. Hij gaf aan dat hij zijn vriend wilde helpen om een hypothecaire lening aan te gaan. Hij werd verrast toen hij een groep mannen gewapend in de bank zag. Hij liet de rechter geloven dat hij niet betrokken was bij de beroving. Zijn goedheid heeft hem 20 maanden in de cel laten belanden. Als of dit niet genoeg is, moet hij volgens de eis nog 10 jaar brommen.
Ook de andere 3 verdachten hebben aangegeven dat zij niets afweten van de zaak. Ronny R. gaf aan dat hij slechts een taxirit heeft gereden. De verdachten blijven nog in voorarrest.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: