Politiemajoor blijft aangehouden in drugssmokkelzaak

De majoor van politie, Steph N., die ter zake overtreding van de Wet verdovende middelen als verdachte is aangemerkt, blijft aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tezamen en in vereniging met drie andere jongemannen bijkans 57 ½ kilo cocaïne, verborgen in zoete patat, te hebben uitgevoerd. Rechter Maytrie Kudipsing hoorde gisteren twee getuigen: een politieambtenaar en de medeverdachte. De wetsdienaar is belast met de hondenbrigade. Volgens de getuige deelde de verdachte hem mee dat alle exportgoederen van een zekere M. reeds ingecheckt zijn. De getuige heeft toen niet verder onderzocht. Opmerkelijk en opvallend was het feit dat bij het ontdekken van de coke, de verdachte M. oogcontact met de majoor zocht. Iets dat ook erg opviel was het feit dat de verdachte M. gebruik maakte van zijn telefoon en de majoor hem niet heeft belet.
De verdachte M. werd als getuige gehoord. Hij verklaarde uit eigen initiatief achter de majoor te zijn gelopen na de vondst. Hij deelde de majoor mee om hem te helpen. Hij was door ene ‘Nefo’ benaderd om drugs te smokkelen. Ook liet M. weten dat hij nog een dienstdoende politieman (B.) heeft gevraagd om hem te helpen. Die heeft hem terstond afgewezen.
Advocaat Stanley Marica heeft nog behoefte om een getuige te horen. De raadsman en de majoor hebben de rechter verzocht om de vrijheidsbeneming op te schorten dan wel op te heffen. De kantonrechter achtte geen gronden aanwezig om de verdachte voorlopig naar huis te sturen. Zij wees het verzoek af. Op 4 maart vindt de verdere behandeling plaats. De majoor blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!