Politiebond wil huizen bouwen met 100% financiering

1 Politiebond wil huizen bouwen met 100 financieringHet bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) was vorige week op bezoek bij de president om hem te informeren over zijn onlangs aangekondigd woningbouwproject. ‘Bij die gelegenheid heeft het bestuur van de SPB pas begrepen wat al die tijd in de media bedoeld werd met: de president is een erg sociaal mens, hij begrijpt noden en grieven van hulpbehoevenden heel snel en goed en hij biedt snel hulp aan waar hij enigszins kan en nog een aantal goede dingen. De Politiebond is namelijk voornemens om betaalbare bouwkavels met woningen aan te bieden aan zijn leden met 100% financiering en betaalbare aflossingen. In feite zal de Politiebond hetzelfde doen wat de Housing Autority onder leiding van Boerenveen al doet’, stelt de bond.
‘De doelgroep verschilt en uiteraard ook de zekerheid van aflossingen van de financieringen. Nadat de bondsvoorzitter het project en de te verwachten ‘hobbels’ aan de president had voorgelegd, reageerde het staatshoofd positief op. Gesteld werd dat op deze manier ook de regering wordt geholpen de woningnood te verlichten.’ De behoefte bij de politie ligt tussen de 1.000 en 1.500 en de bond denkt dat dit zal uitlopen naar 2.000 als ook het burgerpersoneel meegenomen wordt. Er zijn al gesprekken gevoerd met de Finabank. Daarnaast zullen de Surinaamse Bank en de Surichangebank ook delen in de financiering.
Deskundigen van de Finabank zullen het bestuur adviseren en begeleiden bij de financiering, terwijl de Housing Autority alle medewerking heeft toegezegd omtrent de controle van de bouwkavels, het wegennet, de elektrificatie en de woningen. De president heeft de Politiebond een hart onder de riem gestoken en de bond is bijzonder ingenomen daarmee. Met deze ondersteuning denkt de politiebond dat dit project beslist een succes zal worden.
‘De leuze van de Politiebond “Voor elke politieambtenaar een eigen woning in 2014” kan nu dan ook met trots worden gelanceerd’, meent de Politiebond. Het eerste deel van het project komt in het district Wanica en wel aan de Vredenburg Serie B. Vorige week zondag waren ongeveer 300 leden van de bond ter plekke om het terrein te bezichtigen. Inmiddels is de bond aangevangen met registratie van de behoefte op het secretariaat aan de Zwartenbovenbrugstraat. De prijzen per kavel variëren tussen 4.500 en 6.500 euro (eigendomsterrein). Voor een kavel met een 3 slaapkamerwoning (waarvan een master room) zal de aflossing (voor leden die minstens 15 tot 20 jaar hebben te gaan) liggen tussen SRD 500 en SRD 750 per maand. De bond gaat ervan uit dat een politieambtenaar wel in staat is om deze bedragen af te lossen in plaats van te wonen in huurwoningen waarvoor zij zelfs meer betalen. Het is de bedoeling dat de bond in een later stadium ook andere ambtenaren binnen het ministerie van Justitie en Politie zal helpen aan een betaalbare woning met perceel.
In geen geval zal de bond toestaan dat er gespeculeerd wordt met deze percelen. ‘De Housing Autority heeft de expertise op dit gebied (het tegengaan van speculatie) en zal de Politiebond ook hiermee bijstaan. De bouwkavels zullen middels loting op een alv, die binnen 2 weken zal worden gehouden, worden toegewezen. De bond wil niet het verwijt krijgen dat bepaalde leden aan de voorzijde een kavel krijgen en anderen aan de achterzijde.’ Er zullen ook 4 modelwoningen worden opgezet op het terrein, waardoor de leden gemakkelijk een keus kunnen maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: