Man probeerde 74 kilo ongekeurde rundvlees te smokkelen

Vrijdagmiddag is een man aangehouden met een hoeveelheid ongekeurd rundvlees. Op die bewuste dag trachtte hij ruim 74 kilo rundvlees te vervoeren met de bedoeling dit te verkopen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de man niet in het bezit was van een vergunning om het vlees ten verkoop aan te bieden. Het vlees is in beslag genomen en na afstemming door de Veterinaire Dienst afgestaan aan de Paramaribo Zoo. Dit geval is buiten proces afgehandeld. De overtreder is na betaling van de opgelegde boete heengezonden. Het betreft hier een economisch delict. Dit kan buiten proces worden afgehandeld, indien de overtreder de boete betaalt.
Dit is het tweede geval waarbij personen rundvlees van mindere kwaliteit willen smokkelen. Het afgelopen jaar, in de maand december, was ook iemand aangehouden met 115 kilo rundvlees dat niet gekeurd was. Nadat hij een boete van SRD 2.500 had voldaan, werd hij heengezonden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: