Gewapende rovers veroordeeld

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing velde vonnis in de berovingszaak waarbij Winsten Lawaoema en Ginmark Fosver terecht staan. Zij hebben een Chinees beroofd. De magistraat achtte de beroving van de Chinese winkelier wettig en overtuigend bewezen. De verdachten hebben onder bedreiging met een vuurwapen de winkelier in bedwang gehouden en hem vastgeboden. Omdat de winkelier de daders niet wilde vertellen waar hij zijn geld had verborgen, werd hij mishandeld. Uiteindelijk gaf de winkelier toe. De criminelen maakten SRD 7.000 en Euro 500 buit. Deze brute roofoverval heeft zich voorgedaan op 16 oktober 2011 in het district Commewijne.
De openbare aanklager, Roy Elgin, had een straf van 4 jaar en 6 maanden tegen de recidivist Lawaoema gevorderd. De strafrechter legde deze verdachte een straf op van 3 jaar en 6 maanden. Lawaoema kreeg dus een strafkorting van een jaar.
Fosver, tegen wie 4 jaar geëist was, kreeg een straf van 3 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: