Dc Saramacca maakt zich op voor Keti Koti-viering

District Saramacca maakt zich op om de herdenking van 150 jaar Keti Koti groots te vieren. Volgens de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, wil het commissariaat aan deze viering een nationaal karakter geven. Eveneens geldt dit ook voor de overige nationale feestdagen die zullen volgen. De bedoeling is om rondom Keti Koti ook andere evenementen, zoals een culturele klederdrachtenshow, agro- activiteiten, een wandelloop en een cook-out te hebben. Ook de verschillende muziekformaties die Saramacca rijk is, zullen in de gelegenheid gesteld worden om op te treden.
Om het geheel goed te organiseren en te coördineren, heeft de dc afgelopen week de ‘Commissie 150 jaar Keti Koti’ geïnstalleerd. De 5-koppige commissie staat onder leiding van Carmen Sweeb en heeft als taak om een programma samen te stellen en het samen met het commissariaat voor te bereiden. Om de kosten te dekken, zal er ook gekeken worden naar sponsors, zodat alle activiteiten die gepland zijn voortgang kunnen vinden. De dc hoopt net zoveel mensen op de been te krijgen als tijdens de family day die vorig jaar in het district is gehouden. Een ander belangrijk aspect is dat Suriname als gastland optreedt tijdens de Carifesta. Dc Ramdhani hoopt de Carifesta ook een dag te halen naar Saramacca en de verschillende culturele muziekgroepen van dit district deel te laten nemen. Er zal een selectie plaatsvinden op 24 februari. De groepen die geselecteerd worden, zullen deel mogen nemen aan Carifesta en de 1 juli-viering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: