Ronald Hooghart: ‘Koppel Hooghart/Van Coblijn beste voor NPS’

‘Het koppel Ronald Hooghart en John van Coblijn is het beste alternatief om een slapende en wegkwijnende Nationale Partij Suriname (NPS) weer tot leven te brengen.’ Dit  zegt Ronald Hooghart in een reactie op de laatste Idos-opiniepeiling waaruit blijkt dat de NPS zwaar in aanhang gedropt is. “De NPS slaapt. Ze moeten de partij aan mij overlaten. Ik zeg u, het koppel Hooghart/Van Coblijn zou een betere optie zijn voor de NPS, dan het koppel Van Coblijn/ Rusland.’
Volgens de politicus en vakbondsleider timmert de NPS niet aan de weg en lijkt het alsof de partij slaapt. De NPS geeft geen blijk van leven. Andere partijen doen dat wel zegt Hooghart. Hij wijst naar de volksactiviteiten van Pertjajah Luhur en NDP en  de VHP die onlangs een voetbal- en slagbalcompetitie heeft gehouden. „De NPS doet niets. Je moet reclame en propaganda maken om je aanwezigheid kenbaar te maken.” Volgens Hooghart is de NPS-voorzitter ‘niet opgevoed als een volksman’. ‘Hij is een elitemens die de dingen anders ziet. Maar een volk kijkt anders naar dingen en gedraagt zich ook anders.’ Politiek  moet je volgens Hooghart ‘sociaal-maatschappelijk en niet  wetenschappelijk benaderen’. ‘Als je de harde kern van je partij niet goed behandelt, zullen ze de partij verlaten voor een andere.’
Te verwachten stempercentage voor NPS en NDP in Paramaribo

Jan. 2012 Dec. 2012
NPS 10.1%/
NDP 35.2%
NPS 3.8%/
NDP 41.2%

 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: