De Verrekijker……… Wilfred H. Molly President Bouterse belooft weer!

In de Surinaamse samenleving wordt de naam Bouterse zo zoetjes aan volgens de “nieuwe grammatica” beschouwd als een synoniem van het werkwoord ‘beloven’. Wie dus Bouterse zegt, zegt in feite “beloven”. Ter herinnering, de beloften m.b.t. de “kruistocht tegen de welig tierende corruptie” staat nog recht overeind.
Uitgaande van zijn zeer weinig positief zeggende nieuwjaarsrede, blijkt voor de zoveelste keer dat ons staatshoofd het volk in twijfelende bewoordingen, zo u wilt in misleidende bewoordingen, een belofte heeft voorgehouden welke reeds de volgende dag door hem en zijn compagnons werd ontkend, met de bewering dat hij waarschijnlijk anders begrepen is door nagenoeg alle aanwezige toehoorders .
De ontkenning van “baas” wordt dan door “onze maat” tijdens zijn  Info-Act breed uitgemeten. De “spreekbuis” probeert daarbij ook middels een sterk afwijkende uitleg die begrijpelijkerwijs nergens op slaat, op een mini schoolbord of met een opzettelijk ingekorte vertoning van filmbeelden waar die uitspraak werd gedaan, het grote publiek naar zijn hand te zetten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de gehele uitleg door alle luisteraars en kijkers werd gelogenstraft. De hamvraag waar het feitelijk om gaat, luidt: ‘Is er iets beloofd, ja of neen?’.  Daarop wordt er wijselijk geen absoluut antwoord gegeven. Men gaat, in plaats van de vraag te beantwoorden, slechts over om op slinkse wijze met een afleidingspoging aan te geven welke van de twee regeringen regelmatiger en een hogere verhoging aan AOV-genieters in de loop der tijden heeft gegeven. Een antwoord op een schoolbord dat uiteraard  nergens op slaat. De hamvraag is en blijft immers overeind staan: ‘Is er beloofd, ja dan neen?’.
Op deze misleidende manier denkt men een volk te leiden naar welvaart en welzijn. Alsof dat niet erg genoeg is komt een andere politicus ons vanuit zijn podium wijsmaken dat de Megacombinatie het tot en met 2045 zal volhouden; er komt naar zijn zeggen een wisseling in de leiding van het land van vader naar zoon. Een voorspelling die velen, wanhopig en met een wazige blik naar de hemel deed kijken.
Het is te hopen dat de jongeren onder het electoraat wanneer het moment daar is, door persoonlijke ondervinding, nuchterder en rijper zijn geworden. Ze zullen zich zeker niet voor de tweede maal als een kudde onnozele, lamme schapen laten leiden naar de slachtbank. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.
Wat in het verleden als zwak verweer werd gebruikt: “Wij hebben de revo niet meegemaakt en kennen het niet” zal in de toekomst  niet meer gelden. Iedereen maakt nu immers de geldverspillende- en opvallende corrupte periode mee. Kijk maar even naar wat er op Onderwijs gebeurt. Wat de kiezers van morgen nu meemaken hebben wij destijds reeds ervaren. De jeugd heeft met de tijd een rijpingsproces achter de rug dat niet als gunstig voor hen kan worden genoemd en vertaald. Zij zijn thans rijp genoeg om het grote verschil tussen de begrippen “belofte” en “misleiding” te kunnen maken. De bedoeling de stemgerechtigde leeftijd te verlagen  met als hoofddoel politiek voordeel daaruit te halen zou misschien voor hen een averechtse uitwerking kunnen hebben. Misdaad loont niet!
De huidige leiding van het land heeft het uiteraard in eigen handen om het wel en wee  van dit land te bepalen. Als zij het kruis welke zij zelf vasthouden willen misbruiken en dit jaar dezelfde ongelukkig gekozen trend van de vorige jaren denken voort te zetten, zullen ze merken dat het denkvermogen van de jeugd niet is blijven stilstaan. Een bekend spreekwoord luidt: ‘You can fool some of the  people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time’.
Anders dan de doorgaans gebruikelijke kerstrede van het staatshoofd zijn er in het pas afgelopen jaar als introductie, kerstkaarten in de brievenbussen van de uitverkorenen gestopt. Of dit een geslaagd project genoemd mag worden moet nog blijken. Het doet zich raden uit welke pot de kosten die hiermee gepaard zijn gegaan zijn betaald. Het staatsbelang was er in elk geval niet mee gediend. Het is ook weer een duidelijk voorbeeld dat er aan de verspilling van onze schaarse middelen het einde nog lang niet in zicht is. Maar toch prijst de woordvoerder van de regering dit beleid de hemel in. Men gaat in regeringskringen ongestoord verder met het bekende motto : “ Neks no fout”.
Opmerkelijk is het ook dat een der beginnelingen zich tot het uiterste inzet het bedrogen volk uit te leggen dat de Megacombinatie de klok die onder leiding van het NF zogenaamd stil stond, omdat de onderdelen daarvan verroest waren geraakt, het thans onder hun leiding weer prima doet. Hij vergeet zijn gehoor te vertellen dat de klok, het zeer goed functionerende uurwerk door de zware storm van de zgn. revo reeds onklaar was geraakt. De klok die hij nu ziet is de ‘Bing Bang’ die het NF uit de moderne wereld afkomstig  in gebruik heeft genomen en in prima conditie heeft achtergelaten. Een eerlijke en oprechte constatering van een door “baas” himself  aangetrokken deskundige die het op de Centrale Bank van Suriname het voor het zeggen heeft. Als echter blijkt dat een leek het beter weet  dan de deskundige en de klok nu pas op volle toeren draait, dan zal de spreker, de leek, het moeten overnemen van de deskundigen die getoond  heeft  van wanten  te weten op wetenschappelijk gebied waarvoor hij indertijd is aangetrokken met een meer dan aantrekkelijke maandelijkse beloning. Dankzij de belangrijke bijdrage van de bedoelde erkende deskundige van de Centrale Bank staat ons land nog steeds op beide benen. In het ander geval was de afgestudeerde beginneling uit het kamp aan de Henri Benjaminstraat, vandaag aan de dag op een heel ander podium dan Ocer, bezig met Bijbelverhalen zoals het eerste kruiswoord uit het nieuwe testament luidende: “Here, vergeef het hen, want ze weten niet wat zij doen als ze als voorstellers van de fel bestreden amnestiewet meestemmen en zich voorts om den brode zich blijven bezondigen aan de haast mondiaal geaccepteerde “Tien geboden”.
“Als de vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen”, is een bekend gezegde dat in deze periode goed van pas blijkt te zijn. De hebzuchtige Megacombinatie-leden  die een onverzadigbare voortschrijdende grondhonger hebben, vergeten blijkbaar dat “baas” bij wijlen rake klappen kan uitdelen als men zijn “beleid” denkt te frustreren. Voorbeelden zijn te over om aan te halen! Bovendien dwingt zijn populariteit hem thans te handelen.
Komt tijd, komt raad!
 

error: Kopiëren mag niet!