WSO-voorzitter Veldbloem: ‘Ik denk niet dat minister Adna het George Deulstadion bedoelt’

1 WSODe voorzitter van de Wanica Sportorganisatie (WSO), Errol Veldbloem, gelooft niet dat minister Ismanto Adna het George Deulstadion terug in haar boezem wil hebben. ‘Ik geloof niet dat de minister het sportcomplex die door de WSO beheerd wordt, bedoelt. Want zo’n maand geleden hebben we een nieuw contract gesloten met Sportzaken voor verlenging van de termijn van het beheer met nog 5 jaar’, legt Veldbloem uit. ‘Misschien bedoelde hij 22 andere sportcomplexen.’
Adna heeft aangegeven 22 sportcomplexen terug te willen onder beheer van Sportzaken. Volgens de minister zijn deze sportcomplexen niet toegankelijk voor een ieder, althans niet een ieder kan gratis hiervan gebruik maken. Het beleid van Sportzaken is om de sportcomplexen voor een ieder toegankelijk te maken, vooral voor de jeugd.
Veldbloem zegt dat de WSO al 25 jaar beheersdaden voert over het George Deulsportcomplex. ‘Hier organiseren we ook onze voetbalcompetitie. Sportzaken kan niet zomaar het complex terugnemen.’ De WSO heeft door de jaren heen flink geïnvesteerd in dit sportcomplex. Van een slecht veld hebben ze nu een volledig nieuwbouw stadion gemaakt met omrastering, ballenvangers, kleedkamers, toiletten, bar, tribune, veldverlichting en als laatst ook nog betegelde parkeerplaatsen.
‘Als de minister toch ook het George Deulstadion terugwil, dan zullen we geen probleem daarover maken. Sportzaken mag het terugnemen, maar dan moeten ze alle investeringen van de WSO gedaan op het terrein vergoeden’, zegt Veldbloem.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: