Rover taxichauffeur moet drie jaar en vier maanden brommen

Thomas Ceder moet een gevangenisstraf van drie jaar en vier maanden uitzitten. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan beroving van een taxichauffeur. Ceder stapte in een taxi. Onderweg naar zijn bestemming hield hij de taxichauffeur onder bedwang met een mes. De chauffeur moest in opdracht van de verdachte uitstappen en werd beroofd van zijn dagopbrengst. Het slachtoffer herkende Ceder positief. Nog een verdachte die eerder was aangehouden ter zake medeplichtigheid in deze zelfde zaak werd gisteren door rechter Sieglien Wijnhard van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Dit, mede op grond van de verklaring van het slachtoffer. De taxichauffeur heeft deze laatste verdachte niet herkend. De openbare aanklager, Astrid Niamat, had een straf geëist van drie jaar en zes maanden. De magistraat veroordeelde Ceder uiteindelijk tot drie jaar en vier maanden. Ceder kreeg twee maanden aan strafkorting ondanks zijn recidive inlichtingenstaat.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: