Open dagen Mondriaan College Suriname: allemaal een baan!

Zaterdagochtend 19 januari van 9 tot 12 uur en donderdagavond 24 januari van 17 tot 20 uur zijn er weer de Open dagen bij het Mondriaan College aan de Franchepanestraat 9 te Paramaribo. Het gaat om diverse middelbare beroepsopleidingen richting Administratie, ICT, Verkoopmedewerker, en Beveiliging
Op 6 augustus jl. ontvingen de studenten van de tweede lichting van het Mondriaan College Suriname (MCS) hun diploma. Deze lichting was in februari 2011 gestart met de opleiding.
Na een intensieve theoretische basisvorming van vier maanden zijn de studenten voorbereid op hun stage. De theoretische basisvorming bestaat uit de vakken Nederlands, Engels en het succesvolle vak Sociale Kennis en Vaardigheden.
Gedurende een jaar hebben deze studenten 4 dagen in de week gewerkt en 1 dag vakonderwijs gevolgd. Beide onderdelen zijn met een examen afgesloten. Tijdens de theoretische basisvorming en stage worden de studenten begeleid door een individuele coach van het MCS.
Deze jongeren hebben niet alleen een diploma op zak, maar een heel jaar werkervaring opgedaan. Inmiddels hebben alle geslaagden ook een baan en kunnen nu verder bouwen aan hun toekomst. De bedrijven waar MCS een hechte samenwerking mee heeft zijn o.a. RPBG, ACMA, STVS en Prodimex. Deze lichting had de beroepsrichtingen “administratief medewerker” of “ICT-medewerker”.
Het Mondriaan College Suriname (MCS) is een MBO opleidingsinstituut die in februari 2010 is gestart met opleidingen voor vroegtijdige schoolverlaters tussen 16 en 25 jaar. Het instituut richt zich voornamelijk op jongeren die gedoubleerd hebben op de LBGO of op de mulo, maar ook jongeren die bij IMEAO/HAVO/ VWO/NATIN de brugklas hebben gedaan, maar niet verder willen en op zoek zijn naar een beroepsopleiding om snel te gaan werken.
De procedure voor erkenning door MINOV is sinds 2010 in gang gezet. Volgens plannen zou MINOV in mei 2012 beginnen met de erkenning. Helaas is dit vanwege verschuivingen binnen het ministerie uitgesteld. Het doel van het Mondriaan College Suriname is om de student betere kansen te geven op de arbeidsmarkt.
Het MCS speelt in op een grote behoefte bij het bedrijfsleven: “ Bedrijven willen goed opgeleide, gemotiveerde en klantvriendelijk personeel “.Toelating vindt plaats op basis van een entreetoets en een intakegesprek. Dit gebeurd in de maanden januari en februari 2013
Eind februari zal gestart worden met een nieuwe lichting studenten en wordt naast de bestaande opleidingen ook de nieuwe opleiding Commercieel medewerker aangeboden.
Indien er voldoende belangstelling is zal ook worden gestart met avondopleidingen aangezien dat voor sommige studenten beter uit kan komen.
Pers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de Open Dagen op 19 en 24 januari aan de Franchepanestraat 9.

error: Kopiëren mag niet!