‘Niet PL maar NVB moet buschauffeurs Veerplein betalen’

‘Niet de politieke partij PL moet de ruim 20 buschauffeurs op Veerplein betalen, maar de NVB.’ Dat zegt de ondervoorzitter van de PL, Ronny Tamisran, in gesprek met Dagblad Suriname. De PL distantieert zich van de betalingen aan de buschauffeurs die in de maand oktober hebben gereden voor de seniorenburgers op Bigisma Day. De chauffeurs zeggen dat ze in opdracht van de PL-kernen hebben gereden en dat deze hun moet betalen of de NVB. ‘Het is niet PL die deze mensen moet betalen, maar de NVB, omdat er een bedrag van SRD 40.000 is gestort voor de NVB voor alle bussen die zijn ingezet op deze dag’, zegt Tamsiran. Hij betreurt het dat de naam van de partij op deze manier wordt genoemd ten aanzien van de betalingen. Volgens Tamsiran hebben de buschauffeurs gereden in opdracht van een medewerker van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. Deze persoon zou dan ook ervoor moeten zorgen dat de 20 chauffeurs betaald worden.
De kosten van de Bigimsa Day waren reeds gedekt door het ministerie van Sociale Zaken. Ook de kosten voor transport zijn gedekt. Tamsiran zegt zich te verbazen dat alleen de bussen die onder de NVB vallen, niet zijn uitbetaald. ‘Ook de PLO heeft gereden en deze mensen hebben helemaal geen problemen met uitbetalingen gehad’, aldus Tamsiran. Volgens enkele buschauffeurs heeft NVB eerder laten weten dat ze niet gaat betalen, omdat volgens zijn rapportage de buschauffeurs niet zouden hebben gereden. ‘Wij hebben allemaal stuk voor stuk gereden en we willen ons geld hebben’, aldus een buschauffeur.
Volgens Tamsiran moet genoteerd zijn wie allemaal heeft gereden. De ondervoorzitter van de PL zegt dat hij met de medewerker van het ministerie zal onderzoeken hoe dit probleem binnen korte termijn wordt opgelost. ‘Want dit duurt allemaal te lang. De mensen hebben gereden in oktober en we zijn nu al in januari. Dit kan niet’, aldus Tamsiran.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: