Zaak politieambtenaren verdaagd naar februari

Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft twee zaken waarin politieambtenaren terecht staan, verdaagd naar 20 februari. Dit mede op verzoek van de advocaten van de wetsdienaren. In één van de zaken wordt een politieman ervan verdacht op 29 oktober Galimo Adjako aan de Saramaccastraat opzettelijk van het leven te hebben beroofd. Advocaat Stanley Marica die de verdachte verdedigt, heeft om uitstel gevraagd. Dit schietincident vond plaats aan de Saramaccastraat. De politie kreeg op de betreffende dag een melding binnen dat een winkelier een klant had geslagen op zijn hoofd. Toen de politie ter plekke arriveerde, trof zij een menigte aan. Voor de sterke arm was het moeilijk om de winkelier af te voeren. Volgens de politieambtenaar die vervolgd wordt, had de menigte geen gezag en respect voor de politie. Op een bepaald moment toen de verdachte zag dat de situatie dreigend werd, loste hij een waarschuwingsschot. Per abuis raakte hij toen een onschuldige burger.
In het tweede geval heeft het Openbaar Ministerie het strafvoorstel gepresenteerd. Het OM heeft tegen de politieman die tijdens een BATT-oefening in het Politieopleidingscentrum zijn collega Reguillio Promes in het hoofd schoot, een straf van 12 maanden voorwaardelijk geëist. Hij acht zwaar lichamelijk letsel de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen. Advocaat Benito Pick die de politiefunctionaris verdedigt, heeft voor uitstel gevraagd vanwege bijzondere omstandigheden. De magistraat heeft het verzoek van de raadsman gehonoreerd. Hij stelde deze zaak voor pleidooi uit naar 20 februari. Geen van de wetsdienaren is aangehouden. Zij werden aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: