Nimos brengt publicatie “Milieugerelateerde Verdragen” uit

Het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) biedt vandaag op haar kantoor het eerste exemplaar van haar jongste publicatie “Milieugerelateerde Verdragen: Geratificeerd door Suriname (2012)” aan het ministerie van ATM aan.
Deze publicatie is tot stand gekomen na jaren onderzoek op het gebied van de milieuverdragen die door Suriname zijn geratificeerd. Het bevat informatie tot en met mei 2012. Dit basisdocument geeft behalve een duidelijk overzicht van de verschillende milieugerelateerde verdragen ook de doelstelling van elk verdrag aan en als belangrijkste aspect welke rechten en plichten voortvloeien uit deze verdragen voor Suriname. Tevens bevat deze publicatie informatie over het internationaal milieurecht, internationale milieubeginselen, zoals de vervuiler betaalt, en over het proces van ratificatie van verdragen door De Nationale Assemblee.
Suriname heeft zich als land gecommitteerd om mee te werken aan het leefbaar houden van de wereld. Het is daarom van belang dat het land beschikt over betrouwbare data en informatie over deze milieuverdragen om een goede uitvoering van de verdragen te garanderen. Met dit document zal het Nimos vervolgonderzoek verrichten, welke betrekking zal hebben op de maatregelen op het gebied van beleid, wetgeving en technische aspecten die het land heeft genomen ter uitvoering van deze verdragen.

error: Kopiëren mag niet!