Frank Wijdenbosch organiseert“Recycling with a twist”

Frank Wijdenbosch organiseert“Recycling with a Twist”2Het project “Recycling with a twist” van Frank Wijdenbosch vindt plaats op zondag 20 januari 2013 in Art Gallery Sukru Oso aan de Cornelis Jongbawstraat 16a. Deze fundraising is bestemd voor de Stichting Pleeggezinnencentrale en de Stichting Lotjeshuis. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van boeken, kleding, schoenen, tassen, glaswerk en kunst zijn bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemde instanties. Hapjes en drankjes zullen tegen schappelijke prijs te verkrijgen zijn. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik haar steentje bij te dragen aan het bevorderen van het milieubewustzijn. Zij doet dit door gebruik van herbruikbare bekers en verkoop van koek, in plaats van in servet of plastic bordje, geserveerd op “banablad”.
Ook worden de bezoekers gevraagd een tas mee te nemen voor de door hen aangekochte artikelen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen niet te verkrijgen zijn.
Verschillende podiumartiesten hebben belangeloos hun medewerking toegezegd en hun enthousiasme geeft samen met de inzet van talrijke vrijwilligers de garantie voor een interessant en sfeervol evenement. Frank Wijdenbosch, theatermaker, had de wens een Surinaams kind te sponsoren, maar kreeg het advies in plaats van één kind, de betrokken organisaties te ondersteunen waardoor meerdere kinderen van zijn steun profijt kunnen hebben. Hij heeft zijn plan mede gestalte kunnen geven door de vele schenkingen gedaan door bevriende relaties en instanties in Nederland waar hij woont en werkt en die zijn oproep tot bijdragen rijkelijk beantwoord hebben. De grondgedachte van deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip “recycling”, hergebruik, wrokobaka. Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en onder andere af te stappen van de wegwerpcultuur. In de wereld van de kunsten is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: