Financien zal Douanedienst hervormen en rehabiliteren

Financien zal Douanedienst hervormen en rehabiliterenIn het kader van de hervormingen binnen het ministerie van Financiën is op 16 januari als eerste aanzet gestart met vernieuwingen binnen de dienst Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen (Douane). Hierbij is door de minister van Financiën, Adelien Wijnerman, een interim management team samengesteld, dat belast is met de hervorming en rehabilitatie van de dienst. Delen van het huidig management team, welke door de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen zelf was ingesteld, zullen daarbij per 1 februari 2013 te werk gesteld worden op de nieuwe afdeling Research en Development. Deze afdeling zal een bijdrage leveren aan de beleidsvoorbereiding. De bemensing van deze afdeling wordt samengesteld uit ervaren kaders en experts van de diverse directoraten die met behoud van alle rechten te werk gesteld zullen worden. Na overleg tussen de betrokken actoren, heeft de dienst Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen het voorrecht verkregen de eerste medewerkers aan te stellen. Deze afdeling valt rechtstreeks onder de minister van Financiën.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: