Erevoorzitter VHP vol lof over Santokhi

De ex-voorzitter tevens erevoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Ramdien Sardjoe, is vol lof over de manier waarop de huidige voorzitter, Chandrikapersad Santokhi, de partij leidt. ‘Hoewel Santokhi niet vanaf het begin is meegegroeid met de partij, heeft hij bewezen wel de partijprincipes en de waarden te dragen. Hij heeft bewezen leiding te kunnen geven aan de partij en met hem gaan we grote hoogtes tegemoet’, zei Sardjoe bij de 64ste verjaardag van de partij gisteren in De Olifant. Sardjoe zelf leidde de partij 10 jaren lang. De verjaardag van de VHP was in het teken van de komende Vision 2030 conferentie op zaterdag in het KKF-gebouw. Vooraf is er ook nog een sportdag gehouden. Santokhi zegt dat de verjaardag van de partij voor hem heel bijzonder is en dat hij deze samen met de gemeenschap wil vieren. ‘We herdenken de verjaardag van de partij niet alleen in Paramaribo, maar ook in Nickerie waar bij het borstbeeld van wijlen Jaggernath Lachmon kransen zijn gelegd. Zo kan de Nickeriaanse bevolking ook volop mee genieten van deze dag’, aldus Santokhi. Hij zegt dat zijn partij zich niet alleen bezig houdt met politiek, maar ook met het sociaal-maatschappelijke waarbij de gemeenschap nauw wordt betrokken. Zo kan de partij veel meer successen binnenhalen.
De VHP heeft gisteren ook elektronische lidmaatschapskaarten geïntroduceerd voor haar leden. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de ex-president Ramsewak Shankar, waarna enkele hoofdbestuursleden volgden. Santokhi weerspreekt de beschuldigingen van EBS-directeur Kenneth Vaseur al zou de VHP plagiaat hebben gepleegd. Volgens Vaseur is de presentatie over het energiebeleid van de VHP op een illegale manier vanuit de EBS beland bij de partij. Santokhi zegt dat deze aantijging niet op waarheid berust.
Parlementariër Asis Gajadien zegt in een gesprek niet wakker te liggen van de beschuldigingen van de EBS-directeur. ‘De VHP heeft nooit plagiaat gepleegd. De partij beschikt over nationale en internationale deskundigen die zich hebben gebogen over dit vraagstuk’, aldus Gajadien. Hij zegt dat Vaseur bezig is met een afleidingsmanoeuvre en bewijst dat hij geen transparant beleid heeft. Gajadien zegt te wachten op de reactie van de president op zijn brief. ‘Als de EBS-directeur zelf een plan heeft, laat hij dat maar presenteren en vertellen hoe het eruit ziet en hoe de EBS dat alles gaat uitvoeren’, zei Santokhi. Hij weerspreekt ook de berichtgeving al zou door dit onderwerp een splitsing zijn ontstaan tussen de NPS en VHP. Komend zaterdag wordt de Vision 2030- conferentie gehouden in KKF.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: