Dokter Mahabier: ‘Ik ben geen apotheker, maar een arts’

‘Ik ben geen apotheker, maar een arts’, reageert dokter Mahabier tegenover Dagblad Suriname betreffende het feit dat onlangs een patiënt haar beklag deed bij de krant dat de RGD-poli Groningen, waar de arts verbonden is, gedurende wachtdiensten niet over medicijnen beschikt. Voor het verkrijgen van de nodige medicijnen moest de patiënt helemaal naar Paramaribo. De arts zegt dat hij het probleem dat er voor de wachtdiensten geen apotheek beschikbaar is, vaker heeft aangehaald bij de RGD. Volgens de dokter blijft de apotheek van de betreffende RGD-poli tijdens weekendwachten gesloten.
De arts voegt eraan toe dat de genoemde patiënt ook te kampen had met een oogontsteking. Hiervoor moest zij cito haar medicijnen in een apotheek in Paramaribo afhalen. ‘Heeft de mevrouw u niet verteld dat zij een oogontsteking had opgelopen? Ik maakte mij zorgen om haar ogen.’ Volgens Mahabier is het een risico om patiënten zelf medicijnen te verstrekken. Hij meldt ook dat hij vaker geconfronteerd wordt met patiënten die zich aanmelden op de weekendwacht met een eenvoudig griepje. ‘Heel vaak komen niet cito patiënten bij mij. Ik doe mijn best om ze te helpen dan krijg ik dit nou.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: