Werkneemster securitybedrijf veroordeeld

‘Ik was mezelf niet. Nu heb ik de Here gevonden en die heeft mij tot rust gebracht. Geen mens kan mij helpen. Ik heb al mijn zonden blootgelegd. Nu ben ik bevrijd, zei Nathali Tilborg in haar laatste woord. Op 30 augustus 2012 heeft Tilborg zich een vuistvuurwapen met vijf scherpe patronen van het securitybedrijf Mozart wederrechtelijk toegeëigend. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte diefstal van het wapen en de scherpe patronen wettig en overtuigend bewezen. Op die bewuste dag voelde de collega, die belast was met het toezicht op de kamer waar er spullen waaronder wapens en scherpe patronen waren opgeslagen, zich niet zo lekker. Hij vroeg aan de verdachte om even op de kamer te letten. Tilborg nam daarbij een wapen en enkele patronen weg. Deze handelingen van de verdachte zijn duidelijk op het beeldmateriaal waar te nemen.
Tijdens haar verhoor verklaarde Tilborg dat zij de hand aan zichzelf zou slaan. Dit was de reden om het wapen weg te nemen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het wapen bij een neef van de verdachte is aangetroffen. Het gestolen wapen is inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De officier van justitie eiste een celstraf van 8 manden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Advocaat Valery Piqué betoogde dat zijn cliënt neigingen had om zelfmoord te plegen. Bovendien vond de verdediging de eis van de officier sympathiek. Hij verzocht de rechter om niet boven de eis te willen gaan.
Kantonrechter Albert Ramnewash kon zich geheel terugvinden in de eis van het OM. Hij merkte op dat het gelukkig niet erger is verlopen. Hij deelde mee aan de verdachte dat dit een les moet zijn geweest. De rechter veroordeelde de verdachte conform de eis. Tilborg heeft haar straf reeds in voorarrest doorgebracht, deelde de raadsman Dagblad Suriname mee.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: