VHP viert 64ste jaardag

De VHP herdenkt op 16 januari haar 64ste jaardag. De aanzet van de viering werd gegeven op zondag 13 januari met een sportdag op het Jabar Imamdi Sportcomplex. Op de jaardag van de partij zal het beleidsplan 2013-2015 van de VHP gepresenteerd worden. Zaterdag wordt de conferentie Vision 2030 gehouden in het KKF-gebouw. Het prominent lid van de VHP, Mahinder Rathipal, zegt dat er een nationaal en internationaal karakter aan is gegeven. De partij wil een bijdrage leveren aan het denken over de beleidsuitvoering. Voor deze keer is er geen kranslegging bij het beeld van Jagernath Lachmon, de eerste voorzitter van de partij.
De VHP kwam op 16 januari 1949 tot stand. De eerste voorzitter van de VHP werd Lachmon. Dat is hij gebleven tot zijn dood in 2001. Na 2001 werd Ramdien Sardjoe de voorzitter van de partij. Op 3 juli 2011 droeg Ramdien Sardjoe op 75-jarige leeftijd de voorzittershamer over aan Chandrikapersad Santokhi, nadat deze de interne VHP-verkiezingen met 85.6% won. Thans is de VHP met 8 zetels de grootste oppositiepartij in het Surinaams parlement. Ramdien Sardjoe werd na de verkiezing van Santokhi als voorzitter, benoemd tot erevoorzitter van de VHP.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: