UNDP helpt Sozavomet capaciteitsversterking

ifMinister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en de Country Director van de United Nations Development, Thomas Gittens, hebben maandag het projectdocument “Capaciteitsversterking van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting” getekend. Het hoofddoel van dit project is capaciteitsversterking van het ministerie. ‘Dit moet vervolgens bijdragen tot het ontwikkelen van relevant beleid, systemen en processen’, zegt Sozavo -minister Amafo.
Behalve bevordering van de capaciteit draagt het project volgens Amafo bij aan ‘de sociale ontwikkelingsagenda van de regering’. Het initiatief moet het ministerie in staat stellen ‘effectiever gehoor te geven aan zijn mandaat en verantwoordelijkheden’. Het uiteindelijk doel is dat het ministerie meer klantgericht en effectiever gaat werken. Hiertoe werd door de UNDP al in 2010 in opdracht van Sozavo een capaciteitontwikkelingsplan ontwikkeld, waar specifieke gebieden voor capaciteitsversterking voor de korte en de middellange termijn zijn aangemerkt. Goede kwalitatieve zorg aan ouderen en gehandicapten, een sociaal fonds voor ouderen en gehandicapten en het opzetten van een Sozavo-database zijn concrete doelen die toen werden geformuleerd.
Vanuit het VN Raamwerk voor Ontwikkelingssamenwerking 2012-2016, een overeenkomst tussen de regering van Suriname en de Verenigde Naties, houdt het ministerie van Buitenlandse Zaken toezicht op het project.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: